Okul öncesi yaklaşım modelleri

02-07-2022 12:46
Okul öncesi yaklaşım modelleri
Okul öncesi yaklaşım modelleri son yıllarda oldukça fazla araştırılmaktadır. Sağlıklı bireyler yetiştirmek okul öncesi dönemden başlayarak çok ileri yaşlara kadar olan bir süreci kapsamaktadır. Sizlerde çocuklarınızın ilgisini çekecek eğitici oyuncak kategorilerimiz sayesinde eğlenirken öğrenmelerini sağlayabilirsiniz. 

Günümüzde en yaygın olarak bilinen uygulanan 3 yaklaşım bulunmaktadır. Bu yaklaşımlar:

Bu yaklaşım yanı sıra günümüzde bilinen pek çok yaygın yaklaşım modeli de bulunmaktadır. Çocuk gelişim modellerinin her biri çocuk gelişimine değişik açıklardan odaklanmaktadır. Sizlerde bu gelişimlere göz atarak çocuklarınız için en doğru modeli tercih edebilirsiniz. 

 

Reggio Emillia Yaklaşımı

Reggio emillia yaklaşımı modeli en çok uygulanan yaklaşımlardan bir tanesidir. İsmini İtalya'da bir kasabadan alan bu yaklaşım, kasabada bulunan ebeveynlerin çocukları için kurdukları okulla birlikte ortaya çıkmıştır. Bu yaklaşım sayesinde çocukların araştırmaya yönlendirilmesi hedeflenmiş ve eğitimciler verdikleri görevlerde çocukların araştırmasını hedeflemiştir. 

Yelken Okul Öncesi Eğitim araçları olarak sizlerden gelen talepler doğrultusunda özel olarak anaokulu tasarımları yapıyor ve projelendiriyoruz.

Bu yaklaşım modeliyle eğitilen çocuklarda;

  • İyi vatandaş eğilimi gösterme,
  • Gelişmiş işbirliği güdülerine sahip olma,
  • Sorun ve anlaşmazlıkları ne basit yönden çözme gibi davranışlar gözlemlenmektedir. 

 

 

Waldorf Yaklaşımı

 Avusturya asıllı filozof Ruldorf Steiner tarafından 1919 yılında geliştirilen Waldorf Yaklaşımı günümüze hala geçerliliğini korumaktadır. Waldorf eğitim modeli sayesinde çocuklar almış oldukları eğitimleri oyunlar ile birlikte almaktadır. 

Bu eğitim modelinde her yaştan çocuk aynı sınıf içerisinde eğitim alır ve etkinlikler rutin olarak yapılmaktadır.  Oyunla öğretimi esas alan bu eğitim modelinde çocuklar günlerinin büyük kısmını bahçelerde geçirmektedir. 

Kurumlarınızda sizlerde oyun alanları kurmak istiyorsanız Oyun Alanları ve Park Grubu kategorimize göz atabilirsiniz. 

Bu eğitim modelinde esas alınan bir diğer esas ise, anaokulu etkinliklerinde farklı, düşündürücü yolların tercih edilerek uygulanmasıdır. Anaokulu faaliyet odası hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

 

 

Montessori Yaklaşımı

1900'lü yıllarında başına Maria Montessori tarafından geliştirilen Montessori yaklaşımı günümüzde en çok uygulanan eğitim tekniğidir. Bu yaklaşım anaokulu çocuklarını merkeze almaktadır. Bu eğitim modelini esas alan eğitim kurumları, kurum içerisinde yer alan alanları montessori anasınıfı modelin uygun olarak dizayn etmektedir. 

Bu yaklaşım modeli çocukların akademik gelişimlerini önemli derece etkilemektedir. Eğitim teknikleri çocukların öğrenim kapasiteleri ile doğrudan etkili olmaktadır. 

 

Ülkemizde uygulanan eğitim sisteminde aynı yaştaki öğrenciler aynı sınıflarda eğitim görüyor. Montessori yaklaşımında durum böyle değildir. Bu yöntemde farklı yaşlardaki çocuklar aynı sınıfta eğitim almalıdır.

Bu uygulamanın amacı;

  • Daha büyük çocuklar, küçük çocuklar için rol model olmaktadır. 
  • Bu aynı zamanda daha büyük çocukların yardımını ve güvenini desteklemek için ideal bir tekniktir. 

Montessori eğitimi almış anaokulu çocuklarının kullandığı oyuncakların kalitesi de farklılık göstermektedir.

Montessori oyuncak modelleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Bu içeriğimizde sizlere okul öncesi yaklaşım modelleri hakkında detaylı bilgilere değindik. 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.