Montessori Etkinlikleri

12-10-2022 13:24
Montessori Etkinlikleri

Montessori Etkinlikleri

Bu eğitim modeli hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere bu içerik sayesinde kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Günümüzde popüler bir hale gelen Montessori yaklaşım modeli İtalya'nın ilk kadın doktoru sıfatını taşıyan Maria Montessori tarafından geliştirilmiştir. İlgili yaklaşım modelinde çocuklar kararlarını özgür bir şekilde vermektedir. Bu modelde ebeveynler çocuklarının hata yapmalarına müsaade etmektedir, bu hareketle birlikte çocuklar hatalarından kendileri ders çıkarmaktadır. Yelken Oyuncak ailesi olarak bizler çocuklarımızın eğitimi için Montessori Oyuncak gruplarımızı sürekli olarak güncel tutuyoruz. Sizlerde bu oyun gruplarını tercih ederek çocuklarınızın oyun oynarken öğrenmesini sağlayabilirsiniz. 

 

Evde Yapılabilecek Montessori Etkinlikleri

Montessori aktiviteleri yaşa göre değişse de temelde amaçları aynıdır. Bu nedenle her aktivitenin her yaş için uygun olduğu söylenebilir. Çocuğunuz anaokulundan veya kreşlerde geçirdiği yoğun bir günün ardından ev ortamını aynı yoğunlukta sürdürememekten bıkmış olabilir. Bu durumda, onu hem eğlendiren hem de gelişimini destekleyen birçok Montessori etkinliği vardır. Örnek olarak bizlerden satın almış olduğunuz Parça bütün daire etkinliği ile şekilleri tamamlayabilir, Kasalı Blok oyuncağı ile ilginç şekiller oluşturabilirsiniz. 

Duyu Becerileri Kazandıran Montessori Etkinlikleri

Çocukların erken yaşlarda duyularını etkin bir şekilde kullanması oldukça önemli konulardan bir tanesidir. Duyu organlarını etkin bir şekilde kullanan çocuklar beyin nöronlarının diğer çocuklara oranla çok daha fazla geliştirmektedir. Sitemizde yer alan ürünleri tercih ederek sizlerde çocuklarınızın duyu becerilerini arttırabilirsiniz. Firmamız özelinde üretilen ürünleri tamamı çocukların duyularını geliştirmek için üretilmektedir. Özellikle dokunma duyularını geliştiren çocuklarda ince motor gelişim son derece yüksektir. Çocuklarınızın bu yönlerini geliştirmek için aşağıda yer alan ürünleri incelemenizi öneriyoruz. 

Renkli Ahşap Tangram 

 

Parça Bütün Daire 8'li

 

Sayılarla Montessori Etkinlikleri

Ebeveynler çocuklarının matematik becerilerini erken yaşlarda geliştirmek isterler. Bu bilgiden hareketle çocuklarınızın sayı becerilerini arttırmak için onları matematiksel ifadelerle oynamasına teşvik edebilirsiniz. Bu sayede çocuklar okul öncesi dönemde matematiksel ifadeleri öğrenecek ve okullarda alacakları eğitimlere büyük oranda katkı sağlayacaktır. Aşağıda linki verilen ürünleri tercih ederek sizlerde çocuklarınızın matematik eğitimlerine katkıda bulunabilirsiniz. 

Sayılarla Eşleştirme Oyunu

 

Bahçede Yapılabilecek Montessori Etkinlikleri

Açık havada oynamak veya etkinliklere katılmak çocukların doğayı öğrenmelerine, çevre bilinci geliştirmelerine ve kendilerini keşfetmelerine olanak tanır. Böylece çocuklar bedenlerini geliştirme ve sosyal bilinçlerinin önünü açma fırsatı bulurlar. Montessori aktivite önerileri ile çocuğunuz bahçenizde hem eğlenecek hem de gelişecek. Bunun için çocuklarınıza arkadaşlarıyla bitki yetiştirebilir, çeşitli parkurlar hazırlayarak el-ayak koordinasyonunu geliştirebilirsiniz.

Oyun Aktivite ve Park Grubu Ürünlerine Göz Atabilirsiniz. 

 

Yelken Oyuncak Firması çocuklarımızın eğitimin kalitesini arttırmak için geçmiş aldığı tecrübe, bilgi birimi ve deneyimle birlikte günümüzde Anaokulu Mobilyaları, Duvar Oyunları, Müzik Aletleri kategorisinde ürünler üretmeye devam ediyor. 

Sizlere bu içeriğimizde Montessori etkinlikleri hakkında bazı bilgilere yer verdik. Yayınlanan içeriklerden haberdar olmak için bizleri sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.