Çocuk Gelişimine Faydalı Akıl ve Zeka Oyunları

01-06-2022 21:21
Çocuk Gelişimine Faydalı Akıl ve Zeka Oyunları
Çocuk gelişimine faydalı akıl ve zeka oyunları hakkında detaylı bilgileri paylaştığımız bu içeriğimiz aileler için rehber niteliğinde. Küçük çocukların olduğu tüm evlerde neredeyse her gün benzer olaylar yaşanmaktadır. Çocuğunuz okuldan döndüğünde yemeğini yer ve günün yorgunluğunu arttırmak için biraz kestirir. Yorgunluğundan kurtulan çocuğunuz uykusundan uyandığında sırada oyun ve diğer aktiviteler için ayrılan zaman dilimi gelmektedir. 

Yukarıda bahsettiğimiz senaryolar sizlere bir yerden tanıdık geliyor mu ? Çocuğunuzla yapıcı bir şekilde etkileşim kurmanın yollarını sürekli olarak arıyor musunuz ?

Ebeveynler çocuklarıyla  bağ kurmanın yollarını ararlar ve bunu yapmanın, çocuğunuzun zekasını harekete geçirecek akıl oyunları oynamaktan daha iyi bir yolu var mı?

İşte çocukların zihinlerinin bilişsel gelişimlerine yardımcı olurken tamamen meşgul tutacak bazı kaliteli oyunlar. 

Çocuk Gelişimine Faydalı Akıl ve Zeka Oyunları

İçeriğimize ünlü eğitimci Maria Montessori'nin ünlü bir sözü ile devam edeceğiz. Çocuklar etraflarına bakmaya teşvik edildiğinde, "etrafında bulduğu her şeyi kullanarak, kendisini gelecek için şekillendirdiğini” açıkça ortaya koyuyor. Böylece, çocukların duyularını kullanmalarına izin veren etkinliklere dalmanın, daha açık bir mantıksal ve analitik mantık geliştirmelerine ve desteklemelerine olanak tanıdığını öğreniyoruz.

Çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Akıl ve Zeka Oyunları hakkında bilgi için tıklayınız. 

 

1.Geometrik Şekilleri Eşleştirme Oyunu

Geometrik şekilleri eşleştirme oyunu klasik bir oyundur. Çocukların hafızlarını geliştirmek için en çok tavsiye edilen ürünlerin başında gelmektedir. Oyun hatırlamaya dayanır ve kazanan, kartların nerede olduğunu en çok hatırlayan ve maksimum puana sahip olandır.

Geometrik şekilleri eşleştirme oyunu, okul öncesi eğitimde de kolayca oynanabilen bir oyundur.
 
Okul Öncesi Akıl ve Zeka Oyunları satın almak için tıklayınız. 



2. İşlem Sıralaması Akıl ve Zeka Oyunu

İşlem sıralaması oyunu ailecek oynayabileceğiniz kaliteli bir oyundur. Bu oyun sayesinde çocukların özellikle strateji, dikkat ve tahmin özelliklerini eğlenerek geliştirmek oldukça kolay olacaktır. Oyun kartlar ile oynanmaktadır. Her oyuncuya dört kart dağıtılır. Sırası gelen istediği bir kartını ortaya koyar. Karttaki matematik işleminin sonucuna göre halkasını oyun alanındaki işlemin sonucu üzerine koyar. Kendi halkaları ile yatay veya dikey dörtlü bir sırayı ilk yapan oyunu kazanır.

İlkokul Akıl ve Zeka Oyunları satın almak için tıklayınız. 



3.Tic Tac Tower (Döner Kuleler)

Döner kuleler oyunu çocuklar tarafından en çok sevilen oyunlardan bir tanesidir. Genellikle ortaokul ve lise çocukları tarafından tercih edilen oyun hayal kurma, pratik davranma ve motor becerilerine katkısı bulunmaktadır. Oyuncular kendi renklerini belirleyerek çiplerini alırlar. Oyun kulesinin altında bulunan düğme "kapalı" konumuna getirilir. Sırası gelen oyun kulesinde istediği yere bir çipini yerleştirir. Kendi çipleri ile yatay, dikey veya çapraz olarak ilk dörtlüyü yapan oyunu kazanır. Üzerinde döndürme işareti olan çipleri kuleye koyarsa, döner alanlardan istediği birini istediği yöne bir birim çevirir. Oyun bitince platformun altında bulunan düğme "on” konumuna getirilerek çipler boşaltılır. Başlangıç düzeyinde olan oyunculara oyunu kolaylaştırmak için yatay, dikey veya çapraz üçlü yapanın kazanacağı şekilde de oynatılabilir.

Ortaokul - Lise Akıl ve Zeka Oyunları satın almak için tıklayınız. 

 
Yelken Oyuncak bünyesinde sayısız seçenekte oyun bulunmaktadır. Sizlerde en iyi fiyatlarla en güzel oyunlara sahip olmak istiyorsanız bizleri tercih edebilirsiniz. Tarafımızdan satın alacağınız ürünler en kısa sürede tarafınıza ulaştırılacaktır. 

Bu içeriğimizde sizlere Çocuk Gelişimine Faydalı Akıl ve Zeka Oyunları hakkında bazı tavsiyelerde bulunduk. 
Son olarak bizleri sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip ederek, indirimlerden ve kampanyalardan haberdar olabilirsiniz. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.