Montessori Oyuncakları Neden Farklıdır?

02-03-2023 16:49
Montessori Oyuncakları Neden Farklıdır?

Montessori Oyuncakları Neden Farklıdır? Montessori oyuncak modellerini diğer oyuncak modellerinden ayıran en önemli detaylar hakkında bilgi almak istiyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

Maria Montessori’nin eğitim yaklaşımı, keşfederek öğrenmeyi merkeze koyar. Bu yaklaşımda bilgiyi veren bir öğretmen ve pasif bir şekilde bilgiyi alan bir öğrenci yoktur. Öğrenci bilgiye ulaşmak için çeşitli materyallerle haşır neşir olur, öğretmen ise yalnızca bir rehberdir. Bu nedenle Montessori oyuncakları, diğer oyuncaklardan farklıdır. Sesle ya da bazı fonksiyonlarla çocukların sadece "izlerken” merakını uyandıran oyuncaklar bu yaklaşımda kullanılmaz. Oyuncağın ne yaptığı değil, çocuğun oyuncakla ne keşfedebileceği ön plandadır. Montessori yaklaşımını daha iyi anlayarak oyuncakların neden farklı olduğunu anlayabiliriz.

Montessori Yaklaşımı Çocukları Keşfetmeye Yönlendirir

Montessori, çocuğun bağımsız öğrenme deneyimine odaklanır. Yani materyaller her zaman çocuğun elindedir ve hangi materyali ne zaman kullanacağına çocuk karar verir. Burada özgürlükle sorumluluk gelir ve seçim sınırlamayla birlikte gelir. Bu sorumluluklar ve sınırlamalar, özellikle sosyal becerilerin gelişimine yardımcı olduklarından, çocuğun öğrenme deneyimini olumsuz etkilemeyecek şekilde oluşturulmuştur. Çocukların öğrenme motivasyonlarının ve meraklarının kesintiye uğramaması şarttır. Amaç, çocukların materyalle etkileşime girerek bilgi edinmeleridir. Bu amaçla, tüm Montessori oyuncakları amaca yönelik oyuncaklardır.

 

Montessori Oyuncaklarının Özellikleri

Montessori oyuncaklar çocukların materyallere ilgi duyduğunda daha iyi öğrendiğini tespit etmiştir. Çocuk ellerini kullanarak bir oyuncakla birlikte haşır neşir olan çocuklar bilgileri daha derin öğrenmektedir. Bu yaklaşımlar klasik ezber yöntemlerine göre çok daha faydalıdır. Montessori yaklaşımlarında çocuklar bilgiye kendisini çabalayarak öğrendiğinden diğer oyuncak türlerine çok daha faydalıdır. 

  • Oyuncakların sade ve estetik olması çocuklarda ilgi uyandırır. 
  • Montessori Oyuncak türleri çocukların gelişimiyle ilgili doğal ihtiyaçlara yöneliktir. 
  • Oyuncaklar doğada bulunan materyallerden üretilir. 
  • Montessori oyuncak modelleri Tek ve özel bir beceriye hazırlanmışlardır. 

Montessori oyuncakları düşünüldüğünde günümüzde halen Maria Montessori'nin yıllar önce geliştirmiş olduğu oyuncakların yanında, yeni tasarım oyuncaklar da bulunmaktadır. Montessori yaklaşımının temel ilkeleri ile uyumlu oyuncaklar çocukları her daim geliştirmeye devam edecektir. 

Yelken Oyuncak firması olarak bizlerde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için her daim en kaliteli, en sağlıklı ürünleri en uygun fiyat garantisiyle sunmaya devam ediyoruz. Sizlerde bu içeriğe özel olarak sağlanan indirimlerden yararlanmak için Montessori Oyuncaklar kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Bu içeriğimizde sizlere Montessori Oyuncakları Neden Farklıdır? konusunu aktardık. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.