Çocuk Gelişiminde Müzik Aleti Çalmanın Önemi

17-07-2022 14:43
Çocuk Gelişiminde Müzik Aleti Çalmanın Önemi
Çocuk gelişiminde müzik aleti çalmanın önemi hakkında detaylı bilgilere değineceğimiz bu içeriğimizi dikkatle okumanızı öneriyoruz. Diğer etkinliklerde olduğu gibi Müzik aleti çalma etkinlikleri de son derece eğlenceli geçen etkinliklerden bir tanesidir. Çocukların etkin olarak rol aldığı Müzikal aktiviteler ( enstrüman çalma, şarkı söyleme, müzik dinleme vb.) beyin gelişimlerini destekler ve nöral bağlantıların oluşması ile beyin yapısının gelişmesine yol açar. 

Çocuk gelişiminde müzik aleti çalmanın önemi

Müzik aleti çalmak çocuklarınızda dil, sosyal beceriler, müzik kulağı eğilimi, konsantrasyon ve dikkat toplama gibi birçok alanda yarar sağlamaktadır. Bu sebepten ötürü çocuklarınızın okul öncesi ve sonraki süreçlerde müzik aletleri ile çalışmasını ve aktif öğrenim planlarına dahil edilmesini sağlamalısınız. Çocuk müzik aletleri ile vakti geçirmenin faydaları aşağıda listelenmiştir. 

Dil Becerilerini Geliştirir

Yapılan Araştırmalar çerçevesinde müzik etkinliklerine katılan küçük çocukların konuşma gelişimlerinin desteklendiği ve okuma yazma gibi temel davranışları çok daha kolay öğrendikleri söylenebilir. Tüm bunların yanı sıra Müzik aleti çalmayı ve notaları çalmayı öğrenmek dil ve akıl ile ilgili olan beynin sol tarafını geliştirmede etkili olmaktadır. Bilinç altında oluşan ritim, kafiye, nota tanıma gibi davranışlar sayesinde çocuklarda hayatları boyunca etkili olacak müzik kulağı gelişimi söz konusudur. Ezberledikleri şarkılar ezber kuvvetleri geliştirmenin yanı sıra eğitici bilgileri daha kolay öğrenmelerini sağlar. 

Matematik Becerilerini Destekler

Matematik becerilerinin gelişiminde müzik aletleri pozitif derece desteklemektedir. Çocuğunuzun müzik aleti üzerinde yapacağı müzikal vuruşları dinleyerek örüntü tamamlamayı, temel kesirleri ve problem çözmeyi kolayca öğrenebilir. Öğrenim etkinlikleri sırasında müzik eğitimi alan çocuklarda nesnelerin zihinsel resimleri oluşturma beceri ve uzamsal zeka bileşenlerinin geliştiği gözlemlenmiştir. Bu beceriler ileri matematik başarılı için oldukça önemlidir. 

Dikkat, konsantrasyon ve hafıza

Müzik eğitimi alan bireylerde hafıza fonksiyonlarının çok daha iyi çalıştığı yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkmıştır. Çünkü müzik ile uğraşan çocukların zihinleri farklı konularla meşgulken bile okuduğunuz anlama ve zihinsel aritmetik yönlerini geliştirmektedir.  Müzik öğrenmek aynı zamanda önemli düzeyde konsantrasyon gerektirir ve çocukları dikkatlerini uzun süreler boyunca odaklayacak şekilde eğitir.

Artan Koordinasyon Becerileri

Müzik aleti ile zaman geçirmek tıpkı spor yapmak gibidir. Ritim ile birlikte müzik aleti çalmak, dans etmek, şarkı söylemek el kol koordinasyon becerilerine fayda göstermektedir. Müzik aleti ile belirli parçaları çalmak, ritim tutmak gibi işlemler sırasında büyük ve küçük kaslar aktif olarak kullanılır. Bu sebeple beden ve zihnin birlikte çalışması desteklenmektedir. 

Gelişen Sosyal Beceriler

Arkadaşları ile birlikte müzik aleti çalmak ve şarkı söylemek çocuklarda duygusal ve sosyal becerilerin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Grup halinde söylenen şarkılar birlikte çalışmayı ve empati yapma duygularını beslemektedir. Yapılan araştırmalar çocukların birlikte müzik aleti çaldıklarında diğer insanlarına duygularına dahi iyi uyum sağlayabildiklerini göstermektedir. 

Çocuk Müzik Aletleri İçin Bizleri Tercih Edebilirsiniz. 

Sizlerde Yelken Oyuncak ürünlerini tercih ederek son derece kaliteli ürünler ile çocuklarınızın eğlenmelerini sağlayabilirsiniz. 

Müzik grubu kategorimize göz atarak;

Birbirinden eşsiz Müzik Köşeleri,

Çocuklar için özel olarak üretilmiş olan Müzik Aletleri ve Müzik Aleti Setleri satın alabilirsiniz. 

Bu içeriğimizde sizlere Çocuk gelişiminde müzik aleti çalmanın önemi hakkında detaylı bilgilere yer verdik. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.